U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Mijn naam is Bas Wieringa, ik ben geboren en getogen in Den Haag (1977). Na het afronden van de studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam ben ik als psychomotorisch therapeut aan het werk gegaan in de GGZ 

 

De afgelopen jaren behandelde ik in een klinische setting patiënten met ernstige psychiatrische problematiek. Contact maken op een passend niveau, samenwerking met de patiënt en het contact herstellen tussen lichaam en geest stonden hierbij centraal.

 

Na ruim 15 jaar in de klinische zorg gewerkt te hebben vond ik het tijd voor een overstap naar een andere doelgroep. Momenteel ben ik werkzaam bij Vitaalpunt. Vitaalpunt is een centrum voor medisch-specialistische zorg, dat zich richt op behandeling van psychosomatische klachten. De aanpak van Vitaalpunt, waarbij praten en bewegen centraal staan, sluit goed aan bij mijn visie op de mens. Niet “ik denk dus ik ben” maar “ik beweeg dus ik ben”.


In 2011 heb ik de opleiding tot supervisor aan de Haagse Hogeschool afgerond en heb ik naast mijn werk in de GGZ een eigen praktijk opgezet voor het begeleiden van professionals die werken in de dienstverlenende en commerciële sector.

Opleidingen:
1995-2000 Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit, Amsterdam
2001-2003 Voortgezette Opleiding PMT, Hogeschool Windesheim, Zwolle
2009-2011 Supervisie en Professionele Begeleiding, Haagse Hogeschool, Den Haag

Registratie/ lidmaatschap:
Landelijke vereniging supervisie en Coaching (LVSC)
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (vaktherapeut en Supervisor)
Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT)